Iced Matcha Spritz Recept

Iced Matcha Spritz Recept

Verfrissend, stijlvol en verrassend anders: ontdek de Matcha Spritz

Denk aan een zomerse dag, een licht briesje en een glas dat tintelt van frisheid. Heb je ooit matcha bruisend en ijskoud geproefd? Deze spritz is als een Japanse aperitivo met een moderne twist elegant, licht bitter en ongelooflijk dorstlessend. Het geheim? Ceremonial Grade Matcha, yuzu en bruisend water. Of je nu een alcoholvrije cocktail zoekt of gewoon iets bijzonders wilt drinken in de zon: deze spritz is jouw stijlvolle go-to.

 

Matcha Spritz Bereidingswijze (voor 1 glas)

 

  1. Zeef eerst ½ theelepel Matchablend Ceremonial Grade Matcha in een kommetje om klontjes te voorkomen.

  2. Voeg 60 ml koud gefilterd water toe en klop dit met een matcha klopper of elektrische frother tot een glad, licht schuimend mengsel.

  3. Vul een mooi glas met ijsblokjes want ijskoud is key.

  4. Schenk er 30 ml yuzu-sap bij. Zin in wat zoets? Voeg dan een theelepel ahornsiroop of toe.

  5. Giet de opgeklopte matcha er voorzichtig bij.

  6. Top af met 100 ml bruiswater voor die sprankelende touch.

  7. Garneer met een takje verse munt of een schijfje limoen.

 

Cheers! Jouw nieuwe zomerfavoriet is geboren.

 

Wat maakt deze spritz zo bijzonder?

Deze Matcha Spritz is 100% plantaardig, zonder toegevoegde suikers én boordevol antioxidanten. Dankzij de pure ceremonial grade matcha geeft hij je een kalme focus, zonder de crash van gewone cafeïne. Het is een drankje dat zowel stijlvol als mindful is perfect voor tijdens het lezen, werken of loungen in het zonnetje.

 

Extra tip van Matchablend:

Serveer ‘m in een wijnglas of tumbler met grote ijsblokjes en een mooi takje munt. Niet alleen lekker, maar ook Instagramwaardig. Dit is jouw alcoholvrije alternatief dat wél indruk maakt.

Terug naar blog