Matcha Latte Recept - Heerlijk Genieten

Matcha Latte Recept - Heerlijk Genieten

Hoe lekker is een matcha latte eigenlijk? Heb je wel eens dat romige, subtiel zoete groene thee-ijs geproefd in een Japans restaurant? Stel je voor dat je die verfijnde smaak kunt drinken – warm, zacht en vol van aroma. Dat is precies wat een matcha latte je biedt. En het mooiste? Je kunt ‘m helemaal aanpassen naar jouw eigen smaak. Proef zelf hoe verrassend heerlijk een zelfgemaakte matcha latte kan zijn!

 

Matcha Latte Bereidingswijze

1. Verwarm de (plantaardige) melk in een steelpannetje op middelhoog vuur totdat het goed warm is. Als je wilt, kun je de melk ook in de magnetron opwarmen voor het gemak.

2. Roer de melk af en toe door tijdens het verwarmen.

3. Doe de matchapoeder in een kommetje en voeg een beetje warm water toe. Klop het mengsel met een matcha klopper tot het volledig is opgelost en er geen klontjes meer zijn. Dit werkt beter met water dan met melk.

4. Giet de gladgeklopte matcha eventueel over in een mok of glas.

5. Schenk vervolgens de warme melk bij de matcha.

6. Roer alles goed door, en geniet van je warme matcha latte.

 

Matcha latte maken? Wat is het eigenlijk?

Een matcha latte is niet alleen heerlijk, maar zit ook nog eens boordevol antioxidanten – een gezonde traktatie dus! Voor de basis van dit recept heb je eigenlijk maar twee dingen nodig. Je raadt het vast al: matcha en melk! Simpel toch? En het mooie is dat je ‘m met een paar extra ingrediënten nóg lekkerder kunt maken. Benieuwd hoe je zelf zo’n romige matcha latte maakt? Lees snel verder en ontdek hoe makkelijk het is!

Matcha met melk – beter bekend als een “matcha latte” – is een fluweelzachte drank waarin de rijke smaak van matcha perfect samengaat met de zachte smaak van warme melk. Het resultaat? Een groene latte die zowel oppeppend als verwarmend is. Deze smaakvolle combinatie brengt het beste van twee werelden samen: energie en ontspanning in één kopje.

 

Extra tips:

  • Gebruik in plaats van een matcha klopper, een melkopschuimer. Daarmee kun je de matcha goed kloppen en de melk lekker op laten schuimen. Twee vliegen in één klap!

  • Voel je vrij om je favoriete (plantaardige) melk te gebruiken. Matcha latte maken kun je ook met Sojamelk - dat is onze favoriete keuze voor dit recept - hoewel we het ook erg lekker vinden met amandelmelk of kokosmelk.

  • Experimenteer met de verhoudingen van matcha, melk en zoetstof om de perfecte smaak te vinden die bij jou past.

  • Je kunt ook wat cacaopoeder of kaneel bovenop je Matcha Latte strooien voor extra smaakdimensie.

  • Vanille-extract en gemalen kaneel zijn optioneel, maar geven de Matcha latte een geweldige smaak.

  • Als je het niet op wilt geven tijdens de zomer, kun je dit heerlijke matcha recept ook met wat ijs als iced latte serveren als het buiten echt warm is.
Terug naar blog